Löpning

Jag har i alla tider haft ett riktigt on/off-förhållande med min löpning. I perioder springer jag mycket, nästan varje dag, och älskar varje minut av det. Men i andra perioder så känns det så otroligt tungt mentalt att snöra skorna och ta sig ut. Detta kommer såklart lite natuligt med årstiderna, inte för att jag tycker det är för kallt för att springa utan mer för att det på vintern ofta är halt och för att regnet ofta vräker ner på hösten. Det är inte lika trevligt som en ljummen sommarmorgon eller en solig vårdag, så är det bara!

Men som Paolo Roberto ofta skriver på sin instagram; Springer man bara när det är sol och vackert väder så blir det inte så många löppass i Sverige. Och det vore faktiskt tråkigt för det är verkligen en härlig känsla när man når punkten där kropp och knopp är i total symbios och bara pinnar på – utan att man känner att man kommer att dö om man springer en enda minut till.

Med det i minnet tar jag tag i pass nr 4 på det schemat jag följer just nu, det som så småningom ska ta mig runt Lidingöloppet. Det innebär just idag att jag ska gå raskt/springa i 50 minuter, hur långt jag kommer är inte viktigt, utan ett fint löpsteg och att springa så mycket som möjligt är fokuset.

Tänkte du träna idag?

visby gotland

3 reaktioner på ”Löpning

  1. Träningsblogga skriver:

    Det är nog många som har ett sådant förhållande till löpning. Jag också. Det viktiga är väl att kärleken inte försvinner helt tänker jag! Lite sval blir den, men kommer alltid tillbaka 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s