Månadens läsning – Januari

När jag var barn läste jag mycket och ofta. Min passion för läsning började på min favoritplats på jorden, min mormor och morfars hus på bygden i Dalarna. I ett hörn i hallen på övervåningen stod en tung, kurbitsmålad kista sprängfylld med min mamma och mosters gamla böcker i det där lilla formatet som alla ungdomsböcker från 70/80-tal verkar ha. I timmar kunde jag och min kusin sitta och gräva i den där kistan för att välja ut den bästa boken, för att sedan ligga på hallmattan och läsa så gott det gick. Ibland lekte vi bibliotek eller bokaffär, men då fick man inte välja vad man ville ”köpa”.
Det var mycket ”Kitty som detektiv” i den där kistan, och jag kan tänka mig att det var någonstans där som ett annat passionerat intresse började ta form, nämligen brott och kriminalitet – och allra helst kallblodiga mord. Detta var ett intresse jag delade med min farmor, och tillsammans med henne satt jag som 8-åring långt in på småtimmarna och tittade på Discovery på män som mördade och grävde ner sina fruar, fruar som mördade och grävde ner sina män osv. Faktiskt ett av mina finaste barndomsminnen, hur knäppt det än låter.

Jag älskar fortfarande att gå till biblioteket och på bokrean, men de senaste åren har det varit lite glest mellan nyinköpen i bokhyllan. Framöver har jag ambitionen att ändra på det och tänkte att en läsutmaning kan vara en bra grej! Bokhora körde en rolig utmaning förra året; böcker från 30 länder, minst 20 kvinnliga/manliga författare och 10 olika årtionden. Perfekt för att komma igång!

I Januari hann jag bara med att läsa en enda bok, och tyvärr inte en särskilt bra sådan. ”Tystnadens gåta” av Steve Hamilton. Kanske hade jag för höga förväntningar, kolla bara på framsidan, men den var varken bra eller dålig. Orginellt skriven och med några spännande sidor absolut, men på det stora hela långdragen och en aning…mjä. Tänker inte säga så mycket mer än att har du tid att läsa en bok, läs inte den här.

tystnadens gåta

”Tystnadens gåta”  får inte vara med i läsutmaningen.. 2010-talet kan bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s